14.11.2023. 19:19
0
OSCE u BiH povodom slučaja femicida u Sarajevu: Obećanja, zavjeti i deklarativna posvećenost ne znače ništa
Duboko smo ožalošćeni femicidom koji se desio juče u Sarajevu i izražavamo najiskrenije saučešće porodici i prijateljima žrtve, saopćeno je iz OSCE-a.

"Poražavajuće je da, nakon Gradačca, Zavidovića, Živinica, Bijeljine i drugih mjesta gdje su se slični stravični zločini desili, danas ponovo moramo pozivati na odlučnu akciju u prevenciji femicida u Bosni i Hercegovini.

Ovo posljednje ubistvo nas bolno podsjeća da data obećanja, zavjeti i deklarativna posvećenost ne znače ništa bez hitne i efikasne akcije.

Misija OSCE-a u BiH ponovo poziva sve nivoe vlasti u BiH da daju prioritet prevenciji i borbi protiv rodno zasnovanog nasilja te odgovore hitno, efikasno i adekvatno", saopćeno je.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.