18.11.2023. 18:20
0
Cvitanović: Ne postoji vjerovatnoća terorističkog napada u BiH
Ilija Cvitanović, predsjednik Komisije za nadzor nad radom OSA-e BiH, istaknuo je za N1, da u Bosni i Hercegovini u ovom trenutku ne postoji vjerovatnoća terorističkog napada bilo koje vrste.

“Želim naglasiti da je OSA imala sve podatke na raspolaganju. Pratila je njegovo kretanje, dočekala ga na aerodromu u Sarajevu, privela ga i predala SIPA-i, ispitala uputila ga na Tužilaštvo da utvrde njegovu odgovornost jer je pripadnik ISIL-a bio. Otišao je kao državljanin BiH na strana ratišta i kao takav treba odgovarati”, rekao je Cvitanović, komentarišući  jutrošnju akciju na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu.

Dodaje da OSA nadzire sve one koji su otišli iz BiH i koji se žele vratiti u BiH, a bili su dio ISIL-a i išli su na strana ratišta.

“Proći će proceduru kako zakon nalaže, pred Tužilaštvom će ili biti potvrđena optužnica ili neće”, kaže Cvitanović.

Ističe da službe rade svoj posao i da im se mora vjerovati.

“Nemamo pravo dizati tenzije, iskrivljavati teze i praviti radikalnijom situaciju u BiH nego što je u ovom trenutku. Vjerujmo institucijama, institucije to sve prate i nadziru. Budući da govorimo o ovoj temi, a da smo u pripremi proračuna državnog na razini BiH, sada, nadam se da će svi shvatiti koja je bitnost OSA-e i kako radi svoj posao. Očekujem i nadam se od svih da će prihvatiti povećanje proračuna za OSA-u s obzirom na sva događanja u svijetu i implikacije tih događanja na BiH”, rekao je Cvitanović, piše N1.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.