19.11.2023. 9:52
0
Zakazana nova sjednica VMBiH, razmatra se ulazak državljana Palestine u BiH
FOTO: vijeće ministara bih
Za 10 sati zakazana je nova telefonska sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Očekuje se donošenje odluke o odobravanju ulaska u BiH palestinskim državljanima koji su u srodstvu sa bh. državljanima, saznaje Istraga.ba.

"Vijeće ministara BiH zbog nepostojanja kvoruma za rad i odlučivanje nije donijelo Odluku o odobravanju ulaska u Bosnu i Hercegovinu pod posebnim uslovima državljanima Palestine koji su srodnici državljana Bosne i Hercegovine", saopćeno je sinoć.

Za predloženu odluku glasalo je 7 ministara, dok su srpski ministri u Vijeću ministara BiH nisu glasali, javila je Istraga.

“Srodnicima se smatraju bračni partner, djeca, uključujući punoljetnu djecu iznad osamnaest godina, i roditelji državljana BiH, ukoliko imaju državljanstvo Palestine, a nemaju državljanstvo BiH”, navedeno je u prijedlogu odluke Vijeća ministara BiH koju je predložio državni ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić.

Međutim, Nešić i Staša Košarac nisu glasali za usvajanje ove odluke.

Uz odluku je bio dostavljen i spisak 30 palestinskih državljana koji su u srodstvu sa 17 bh. državljana koji se, također, nalaze u Egiptu gdje su smješteni nakon što su proteklih dana evakuisani iz Gaze.

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.