19.11.2023. 11:43
0
Nešić o odobrenju dolaska Palestinaca u BiH: Mogu ući u BiH samo na Aerodrom u Sarajevu, ali moraju dokazati...
FOTO: n1
Ministar sigurnosti u Vijeću ministara BiH Nenad Nešić potvrdio je da je na jutrošnjoj sjednici usvojena odluka o dolasku palestinskih državljanina koji su srodnici BiH državljana, te dodao da su preduzete sve mjere bezbjednosti.

- Jutros je održana sjednica na kojoj je usvojena odluka o dolasku palestinskih državljana koji su srodnici BiH državljana. Ono što je bitno je da se radi o 30 državljana gdje ima i djece, da navedena lica mogu ući u BiH samo na Aerodrom u Sarajevo. Moraju dokazati svoje srodništvo, u ovom slučaju da su djeca državljana BiH, roditelji ili bračni drug državljana BiH, rekao je Nešić za ATV.

On je poručio da će palestinski srodnici državljana BiH biti dužni da se jave Službi za odnose sa strancima i dočekaće ih odmah Granična policija. 

- Sve mjere bezbjednosi su preduzete. Sva navedena lica će proći odgovarajuće bezbjednosne provjere, neke provjere su već prošli. Nastavljamo da radimo kako smo obećali, a to je da nam je bezbjednost naše djece i naših državljana najvažnija, rekao je Nešić.

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.