1.12.2023. 11:35
7
Otvaranje kapija KCUS-a ispraćeno aplauzom: "Nije bol, sve što boli, malo i duša nekad boli"
FOTO: Oslobođenje
Kao što je i najavio, Alen Pilav, v.d. generalnog direktora KCUS-a, danas je počeo sa otvaranjem kapija KCUS-a.

Tehnički sektor i sektor obezbjeđenja su bili zaduženi da presjeku varove i lance, kao i da skinu šiljke sa ograde, a bagerom sklone postavljene betonske žardinjere i na kraju da očiste stepeništa.

- Kapije otvaramo kako bi pacijentima i uposlenicima olakšali ulazak i izlazak sa KCUS-a, kazao je v.d. generalnog direktora KCUS-a.

Ovom činu, po mnogima zasad tek simboličnom, vraćanja KCUS-a pacijentima, prisustvovale su merdijske ekipe, ali i uposlenici KCUS-a te građani. U jednom trenutku, prilikom otvaranja donje pješačke kapije KCUS-a prema Arhitekturi, začio se i aplauz. 

Kapije se. kako je danas ponović dr. Pilav, otvaraju zbog zbog zaposlenika koji ovuda ulaze, osoblja, ali i pacijenata. Dodao je kako još uvijek nisu dozvoljene posjete u KCUS-u, tako da medicinske sestre moraju otići na kapiju da prime robu i potrepštine od posjetitelja kako bi ih odnijeli pacijentima.

- Ja bih naglasio da još uvijek nisu dozvoljene posjete, a ovim ovim olakšavamo i rodbini pacijenata i našem osoblju, istakao je dr. Pilav te kazao da se nada da će posjete uskoro biti dozvoljene. 

Dodao je da je ovo tek prvi korak.

- Korak po korak... ja sam torakalni hirurg, u hirurgiji je sve vrlo jednostavno, operacija se sastoji od hiljadu malih sitnica. Zadatak koji sam se prihvatio je sastavljen o gomile malih, nekad većih aktivnosti, a ovo je jedna od njih, kazao je dr. Pilav, te istakao kako su bolnice u svijetu otvorene, čak i bolnice u kojim je bio, kroz koje je prolazio i u kojima je boravio.

- Bolnice su mjesta gdje poznati umjetnici izlažu svoje djela, pomažu pacijentima da ozdrave. Nije, što kažu, bol, sve što boli, malo i duša nekad boli, istakao je v. d. generalnog direktora KCUS-a, prenosi Oslobođenje. 

(Erna H.) 

7
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.