7.12.2023. 13:08
0
Dodik: "Schmidt će na Sudu morati da objasni mnoge stvari"
FOTO: screenshot
Prijetnje koje su juče došle iz OHR-a, i to od nelegalnog stranca, neće zastrašiti nikoga u Republici Srpskoj i samo nam pokazuju da je sve što smo uradili ispravno, poručio je u svojoj reakciji Milorad Dodik.

- To su jučer pokazali i svi koji su došli pred neustavni sud i dali mi podršku.

Imate jednog ilegalca koji je pokrenuo ovu farsu i na dan tog lažnog montiranog procesa kaže da se ne bi uplitao, a upliće se, i to samo tako, sve s prijetnjama, navodi Dodik i dodaje:

- Ukoliko su ta njegova "očekivanja" od mene o kojima priča da ću pristati da razgovaram s nekim ko je nelegalan i na taj način izrazim nepoštovanje institucijama RS i zapečatim njenu sudbinu, samo da bih se oslobodio ovog procesa, onda mora da je lud ili je navikao da ima posla s takvima koji bi sve prodali za fotelju.

Dodik navodi da je on danas predsjednik RS samo zato što to tako kaže srpski narod.

-.Politika koju vodim je srpska, ali i politika koja poštuje Ustav i zakone, i to je politika koju srpski narod koji me je izabrao podržava. Zato nikada nisam i neću razmišljati o ličnom komoditetu, nauštrb onog što narod od mene očekuje. Niko u Srpskoj neće ići protiv Ustava i protiv zakona. PIK može da dogovara šta hoće, Šmit će na Sudu morati da objasni mnoge stvari. Prijetnjama mojom političkom izolacijom ne može sakriti da nema potvrdu imenovanja i da ga pred sudom javnosti ne može zaštititi ni Amerika, navodi Dodik i dodaje:

- Kroz ovaj lažni proces javnost u Srpskoj i BiH vidjeće sve činjenice. Pokrenuli su suđenje Srpskoj, ali na kraju presudiće BiH. Srpska želi BiH u EU, zato i želimo da nelegalni stranac ode. Potrebna nam je vladavina prava, a ne bezakonja. Budućnost BiH su ugrozili stranci, vrijeđajući nam inteligenciju i pred našim očima rušeći pravo i pravdu, namećući silom čovjeka koji nema nikakvu potvrdu, a ovdje bi da komanduje i kažnjava legalno izabrane predstavnike.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.