9.12.2023. 19:02
0
Konaković naredna dva dana na 21. Doha Forumu
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sudjelovat će od 10. do 11. decembra na poziv premijera i ministra vanjskih poslova Države Katar Mohammeda bih Abdulrahmana bin Jassima Al-Thanija, na 21. Doha Forumu u Kataru.

Ovogodišnji Doha Forum pod nazivom “Izgradnja zajedničke budućnosti” bit će prilika za razmjenu ideja i pogleda na najvažnija regionalna i međunarodna pitanja, globalne promjene, sigurnosne izazove, ekonomsku politiku i razvoj te tehnologiju i održivost.

U okviru Foruma ministar Konaković će sudjelovati na panelu “Ka slojevitom svijetu: Preispitivanje saveza”.

Predviđeno je da se na marginama Foruma ministar Konaković sastane s državnim ministrom vanjskih poslova Katara Sultanom bin Saadom Al-Muraikhijem, a potom i s državnim ministrom Ujedinjenog Kraljevstva za Bliski istok, sjevernu Afriku, južnu Aziju i Ujedinjene narode u Uredu za vanjske poslove, Commonwealth i razvoj lordom Tariqom Ahmadom od Wimbledona.

Smješten na mjestu susreta Istoka, Zapada i Juga, Doha Forum je platforma koja pozdravlja različitost gledišta, perspektive i interese ljudi diljem svijeta. Na 21. izdanju Foruma okupit će se vodeći svjetski dužnosnici, politički i poslovni lideri te predstavnici civilnog društva kako bi razmijenili mišljenja, ideje i vizije vezane uz teme Foruma, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.