11.12.2023. 20:12
0
Zvizdić i Fitschen: Njemačka je trajno opredijeljena za evropski put BiH
FOTO: Parlamentarna skupština BiH
Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić primio je danas u posjetu ambasadora SR Njemačke u BiH Thomasa Fitschena. Razgovarali su o aktuelnim političkim pitanjima koja su ključna za otvaranje pregovora sa Evropskom unijom.

Zvizdić i Fitschen su se usaglasili da je bilateralna saradnja Njemačke i Bosne i Hercegovine dobra i da će se nastaviti unapređivati i u narednom periodu.

Zvizdić je istakao značaj kontinuirane podrške i angažmana Vlade SR Njemačke na putu Bosne i Hercegovine ka Evropskoj uniji, a ambasador Fitschen je rekao da je njegova zemlja trajno opredijeljena za evropski put BiH.

Naglasio je da će Njemačka nastaviti da daje podršku procesima euroatlantskih integracija BiH i podržao napore koji se čine kako bi se realizirao taj cilj.

Zamjenik predsjedavajućeg Zvizdić je rekao da je za BiH od velike važnosti da može računati na dalju podršku prijateljske države SR Njemačke u provedbi reformi.

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.