14.12.2023. 9:43
1
Nikšić: Osigurali smo najnižu cijenu struje u regionu za privrednike, za građane neće poskupiti
Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH, istakao je da struja neće poskupiti te da je Bosna i Hercegovina uspjela zadržati najnižu cijelu električne energije u regionu.

Njegovu objavu na društvenim mrežama ovim putem prenosimo u cijelosti:

- Struja za građane neće poskupiti. Nažalost, to nismo mogli osigurati privredi, ali smo i tu ograničili rast cijene do 20%. Time smo za naše privrednike uspjeli zadržati najnižu cijenu električne energije u regionu.

Donijeli smo i odluku kojom smo omogućiili isplatu neoporezive pomoći radnicima u ukupnom iznosu do dvije prosječne plate u narednih 6 mjeseci.

Trenutna minimalna plata od 596 KM + 420 KM neoporezivo, znači da poslodavci mogu radnicima 6 mjeseci isplaćivati minimalnu mjesečnu platu u iznosu od 1.016 KM.

Nastavljamo raditi na fiskalnoj reformi kroz smanjivanje doprinosa, zakon o minimalnoj plati, porezu na dohodak, ali i potpunoj fiskalizaciji u realnom vremenu. Kada parlament usvoji zakone i kad se počnu primjenjivati moći ćemo reći da smo pokrenuli fiskalnu reformu. Naravno da idemo dalje, napisao je Nikšić.



(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.