18.12.2023. 9:32
1
Prije 18 mjeseci je uništeno Partizansko groblje u Mostaru - UABNOR: "Gospodo, mi nemamo više strpljenja"
FOTO: N1
Dana 14. decembra 2023. godine navršilo se 18 mjeseci od terorističkog čina izvršenog na Nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine - Partizansko spomen groblje u Mostaru. I godinu i po danas poslije uvijek nema nikakvih pomaka u istrazi, a na upit dokle je istraga stigla, odgovor je - istraga je u toku. Ovim povodom su se oglasili iz UABNOR-a Mostar.

- Jasno je svima da od tih i takvih istraga nema ništa i da načinom kako se upravlja ovakvim istragama počinioci neće biti privedeni pravdi nikada. Stiče se dojam da je to i jedini cilj, a ovakva opstrukcija istrage i izbjegavanje procesuiranja počinioca ima samo jedan naziv - saučesništvo, istakli su.

Inače, iz UABNOR-a Mostar od početka ponavljaju da je rušenje Partizanskog spomen groblja i neprovođenje efikasne istrage političko pitanje.

- Prisjećamo se dana kada se desio ovaj teroristički čin i silnih posjeta Mostaru i obećanja o brzoj sanaciji učinjene štete. Od toga gotovo ništa nije učinjeno, a vrijeme prolazi. Obzirom da su u toku planiranja budžeta na svim nivoima vlasti prilika je da se nešto od davnih obećanja i realizira. Uvrštavanje sanacije Partizanskog spomen groblja u budžete, od gradskog do federalnog i državnog, je prilika da sva data obećanja ne tretiramo politikanstvom, populizmom i licemjerjem, nego da vidimo iskrenu namjeru da se jedan Nacionalni spomenik vrati u prvobitno stanje. Na ovom primjeru jasno će se vidjeti odnos vlasti prema samoj državi.

Gospodo, mi više nemamo strpljenja, djelujte ili odlazite, zaključili su iz UABNOR-a Mostar.

(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.