21.12.2023. 10:50
1
Gradonačelnik Istočnog Sarajeva poručuje Schmidtu: "Slavit će se svakog dana, a posebno 9. januara"
Nikakve prijetnje, nametnute odluke, niti želje bilo kojeg neizabranog stranca u BiH ne mogu spriječiti da srpski narod slavi Republiku Srpsku i dan njenog nastanka, poručio je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

Ćosić odbacuje mogućnost da Christian Schmidt odlučuje o bilo čemu, posebno kada je u pitanju Republika Srpska.

“Ljubav koju srpski narod osjeća prema Republici Srpskoj je vječna, za razliku od onih kojima ta činjenica smeta. Oni ne shvataju da je Srpska najiskrenije opredjeljenje ovog naroda, da je to ideja koja okuplja i vodi sve nas već duže od tri decenije i da će to ostati sve dok je i posljednjeg Srbina u BiH”, ukazao je Ćosić u razgovoru za RT Balkan.

Kada su u pitanju Schmidtove prijetnje da je “na organima za sprovođenje zakona, Tužilaštvu BiH i policiji, da preduzmu odgovarajuće zakonom propisane naredne korake, posebno u slučajevima koji se odnose na javne zvaničnike i državne službenike i njihovo učešće u pripremi ili organizaciji proslave 9. januara”, Ćosić ih ocjenjuje kao tragikomične.

“Mogu samo da kažem da je tragikomično da on, kojeg niko nije izabrao za bilo šta, prijeti nama, legalno izabranim javnim zvaničnicima, kojima je legitimitet dao narod”, navodi Ćosić.

Srpski narod, kaže Ćosić, niko nije pobijedio, niti je to moguće.

“Kada nas više ne bude naslediće nas naša djeca, pa njih njihova djeca, i svi oni će znati kakvu svetinju brane. Za to ćemo se pobrinuti svakoga dana, a posebno svakoga 9. januara”, naglašava gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.