26.12.2023. 19:42
0
Raspisan tender za nabavku novih autobusa i minibusa u Sarajevu
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajeva nabavlja 30 novih minibusa, solo autobusa i zglobnih autobusa sa uključenom garancijom i održavanjem, javlja Akta.ba.

Tim povodom je raspisan tender za nabavku vrijednu 13.700.000, KM bez PDV-a.

Za navedenu nabavku je predviđena podjela na lotove;

LOT I – Nabavka minibusa u procijenjenoj vrijednosti od 2.200.000,00 KM bez PDV-a

LOT II – Nabavka solo autobusa u procijenjenoj vrijednosti od 4.500.000,00 KM bez PDV-a

LOT III – Nabavka zglobnih autobusa u procijenjenoj vrijednosti od 7.000.000,00 KM bez PDV-a

“Ponuđač može dostaviti ponudu za sve lotove. Za svaki pojedini lot se podnosi posebna ponuda u odvojenim kovertama. U ponudi unutar lota moraju biti ponuđene sve stavke na način kako je to definisano tehničkom specifikacijom”, pojašnjeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Period trajanja okvirnog sporazuma je 2 godine računajući od datuma obostranog potpisivanja. Predmetne robe će se isporučivati sukcesivno.

“Rok isporuke roba koje su predmet ovog postupka javne nabavke je 9 mjeseci računajući od obostranog potpisivanja pojedinačnog ugovora”, navedeno je.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevi Adnan Šteta je krajem novembra odobrio odluku o raspisivanju javne nabavke za 30 novih vozila kako bi građani imali kvalitetniju i bolju uslugu.

“Ponosan sam što će se slika Sarajeva dodatno promijeniti, što će građani imati kvalitetniju i bolju uslugu i što nastavljamo ulagati u javni prevoz, kako bi kvalitet i standard života bio što bolji”, izjavio je tada Šteta.

Podsjećamo, nedavno je u Sarajevo stigao i prvi od 15 naručenih novih tramvaja koji bi nakon testiranja trebao biti pušten u promet, piše Akta.ba.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.