28.12.2023. 14:43
1
Enisa Klepo nakon izrečene presude Amiru Džafiću: “Ne postoji dovoljno velika kazna za bol koju sam prošla”
Amir Dzafić pred Općinskim sudom u Konjicu danas je osuđen na 10 mjeseci zatvora zbog krivičnog djela nanošenja teških tjelesnih povreda uposlenici hotela u Jablanici čiji je i vlasnik.

Podsjetimo, sutkinja Almina Čilić donijela je danas prvostepenu presudu, a nakon što je Džafić jučer priznao krivicu za brutalno premlaćivanje Enise Klepo u augustu ove godine.

U izjavi za medije nakon izrečene kazne Enisa Klepo je kazala da joj drago što je došao kraj agoniji.

“Drago mi je što je kraj agonije. Mislim da treba bude veća kazna, ali zadovoljna sam i ovim što je presuđeno. Ne vjerujem u njegovo pokajanje. Vodit ćemo parnični postupak.  Zadovoljni smo ovim do sada, mada iskreno ne postoji dovoljno velika kazna za bol koju sam prošla”, kazala je Klepo.

Medijima se obratila i Nada Dalipagić, advokatica Enise Klepo.

“Za ovo kazneno djelo zakon je propisao od šest mjeseci do pet godina kaznu. Moja klijentica je doživjela teške tjelesne povrede,  i stoga mislim da je sud bio blagonaklon prema optuženom. Nema mogućnost ulaganja na ovu žalbu, no očekujem od postupajuće tužiteljice da uloži žalbu”, kazala je.

Potom dodala:

“Od šest do mjeseci do pet godina je raspon kazne, stoga je ovo niska kazna za ono što je urađeno. Klijentica brutalno napadnuta, nanesene užasne povrede bez ikakvog razloga.", prenosi N1. 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.