29.12.2023. 17:46
0
Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv predsjednika Republike Turske
Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana, upućen članovima

Predsjedništva BiH za učešće na 3. diplomatskom forumu u Antaliji, koji će biti održan od 1. do 3. marta 2024. godine.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo Akte Svjetske poštanske unije koji su usvojeni na 27. redovnom kongresu Svjetske poštanske unije, održanom 2021. godine u Abidžanu, Obala Slonovače.

Predsjedništvo BiH je odobrilo zaključivanje: Memoranduma o razumijevanju između Agencije za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA) i Agencije za unapređenje stranih investicija i izvoza Republike Sjeverne Makedonije - 'Invest North Macedonia', Memoranduma o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Latvije o saradnji u oblasti obrazovanja i mladih, Memoranduma o razumijevanju između Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH, Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore, Agencije za civilno vazduhoplovstvo Republike Sjeverne Makedonije i Generalnog direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Turske o međusobnoj saradnji.

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o ratifikaciji:

Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o rekonstrukciji mosta Brčko (BiH) - Gunja (RH) na M-14.1 / DC 214, Ugovora o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Evropske investicijske banke, Projekat gradskog prijevoza u Sarajevu - B, Ugovora o grantu (Projekat Vodovod Visoko) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj koji se odnosi na investicijski grant od Evropskog zajedničkog fonda za Zapadni Balkan, Međunarodnog sporazuma između Evropske unije, sa jedne strane, i Bosne i Hercegovine, sa druge strane, o učešću Bosne i Hercegovine u programu Unije pod nazivom Program jedinstvenog tržišta.

Također, donesene su odluke o ratifikaciji Ugovora o grantu (Koridor Vc u Republici Srpskoj – Projekat obilaznica Doboj – Poddionica: Rudanka – Putnikovo Brdo) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj koji se odnosi na investicijski grant iz Evropskog zajedničkog fonda za Zapadni Balkan Ugovora o grantu (Koridor Vc u FBIH – Projekat obilaznica Doboj, poddionica: Putnikovo Brdo – Medakovo) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj koji se odnosi na investicioni grant iz Evropskog zajedničkog fonda za Zapadni Balkan.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.