12.1.2024. 11:06
0
Šta će biti dogovoreno: U toku sastanak predstavnika vlada FBiH i RS-a o isporuci plina za KS
U Sarajevu je u toku sastanak predstavnika entitetskih vlada u vezi s transportom plina za Kanton Sarajevo, saznaje Faktor.
Sastanku prisustvuju federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić, a s druge strane stola su ministar energetike i rudarstva bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Petar Đokić i direktor kompanije Sarajevo-gas Istočno Sarajevo Nedeljko Elek, navodi Faktor. 

Na ovom sastanku trebao bi se postići dogovor o novom ugovoru između Energoinvesta i Sarajevo-gasa Istočno Sarajevo o transportu gasa za KS.

Podsjećamo, nakon što je krajem prošle godine došlo u pitanje snabdijevanje plinom KS zato što Sarajevo-gas Istočno Sarajevo insistira na povećanju cijene transporta (sa 11,1 da bude uvećana na 14,1 marku, po 1.000 kubnih metara plina), entitetske vlade su dogovorile nastavak isporuke energenta, ali uz obavezu što hitnijeg potpisivanja ugovora.

(Erna H.) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.