12.1.2024. 20:28
0
Počinje suđenje za zločine nad Srbima u Visokom
U Sudu Bosne i Hercegovine je za narednu sedmicu najavljen početak suđenja optuženima za zločine počinjene u Visokom, prenosi BHRT.

Optužnica tereti Zijada Kadrića, Hajrudina Halilovića, Asima Hamzića, Amira Murtića, Miralema Čengića i Samira Selimovića za zločine nad srpskim civilima počinjene od maja do kraja 1992. godine u zatočeničkom objektu – logoru koji se nalazio u kasarni “Ahmet Fetahagić” u Visokom.


Početak suđenja zakazan je za srijedu, 17. januara.

Ranije je iz Tužilaštva saopćeno da ih optužnica tereti za mučenja, pljačkanja, fizičko i psihičko zlostavljanje civila s područja Visokog, među kojima su bili žene, djeca i osobe starije životne dobi. Prema optužnici, bili su pripadnici Općinskog štaba Teritorijalne odbrane Visoko, Oružanih snaga Armije BiH, Stanice javne bezbjednosti i Vojne policije.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.