16.1.2024. 16:29
0
Na suđenju za brutalno ubistvo u Banjaluci biće prikazani snimci iz teretane
Dragan Uletilović, predsjednik Sudskog vijeća u predmetu protiv Dalibora Mandića (37) iz Banjaluke, kojeg terete da je nožem nasmrt izbo Ariela Bogdanovića (28), naložio je da se na sljedećem ročištu kao dokazi izvedu svi video-snimci na kojima se vidi osoba za koju se tvrdi da je optuženi kako ide s posla, ide u kampus i izlazi iz kampusa.

Osim tih, biće pregledani i snimci iz teretane gdje je išao Mandić, što je, prema sudijinim riječima, neophodno kako bi se utvrdilo njegovo kretanje kobne večeri. Sud je pribavio i dokumentaciju od Psihijatrije u Banjaluci na okolnosti liječenja optuženog i u ovoj zdravstvenoj ustanovi su naveli da Mandić nije bio kod njih od 2015. godine.

Takođe, pribavljeni su dokumenti iz bolnice u Doboju iz koje su takođe rekli da se on tu nije liječio, a Sud je tražio dokumentaciju i od Doma zdravlja Brod, ali ona još nije stigla.

U Okružnom sudu u Banjaluci, svjedok suda, policijski inspektor Milorad Todorović, naglasio je da nije tačno da je prilikom ispitivanja vršen pritisak na Mandića, niti je vezan za stubište, dok je optuženi istakao da to što svjedok kaže nije uredu te dodao: “Šta vam znači zakletva?”

Svjedok Todorović pojasnio je da je učestvovao u hapšenju, popunio potvrdu o tome, te bio prisutan prilikom obavljanja pokaza mjesta gdje je optuženi rekao da je bacio jaknu.

“Odgovorno tvrdim da nisam vršio prinudu, galamio, tukao optuženog niti sam čuo da je neko od kolega to radio. Nikakvog vezivanja nije bilo”, rekao je Todorović.

Todorović je još rekao da Mandić u početku nije htio advokata i da je tvrdio da mu pakuju iz firme.

Policijska inspektorka Svijetlana Malić, koja je ispitivala Mandića, rekla je da je sve bilo po zakonu i da se optuženi njoj nije žalio na pritiske. Istakla je da joj je u početku odavao utisak kao da je počinio djelo i bio je utučen i tužan.

“U početku je pričao o lošem djetinjstvu. Na pitanja je odgovarao jasno i precizno i bio siguran što govori”, rekla je Malićeva i dodala da je ona izjavu pročitala optuženom i da ju je on sam pročitao.

Ona je kazala da je ispitivanje optuženog počelo u 16.15, a završeno u 18.30 i da su tom prilikom u kancelariji večerali i ona i optuženi.

Malićeva je, između ostalog, ispričala i da je prije ispitivanja optuženog učestvovala u pretresu njegovog stana i da je sumnjala da je oprao stvari, te da je bila prisutna prilikom pokaza lica mjesta gdje je odbacio stvari.

Potvrdila je da su tokom pretresa stana izuzeti duks, nož na preklop, donji veš koji je opran, patike na kojima je bilo nešto što asociran na krv, ali da misli da to nije vještačeno. Tužiteljka je potvrdila da nisu vještačili patike.

Policijski inspektor Radojica Dabić rekao je da je u ovom slučaju učestvovao u drugom dijelu pretresa stana optuženog i bio zapisničar na njegovom ispitivanju te da je bio na Vrbasu, gdje je optuženi pokazao da je bacio nož koji nije nađen.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.