20.1.2024. 12:02
0
Preminuo bivši pripadnik Armije RBiH i veliki ljubitelj motora, Mahir Osmić Maks
Pedesetogodišnji borac Armije Republike Bosne i Hercegovine, pripadnik 212. Bosansko-oslobodilačke brigade, Mahir Osmić Maks iz Gračanica, preminuo je jutros u 7 sati na UKC u Tuzli.

Izgubio najvažniju životnu bitku. Borio se sa teškom bolešću, prikovan za bolesnički krevet. Obilazili su ga članovi porodice, saborci, bajkeri, obični ljudi, njegova raja, piše Dnevni avaz.

U Gračanici je bila pokrenuta spontana humanitarna akcija za pomoć u liječenju Mahira. Saborci iz 212. Bosansko-oslobodilačke brigade, pokrenuli su akciju i prikupili dio sredstava. Jedan od komandira ove brigade „Zlatni ljiljan“ Senad Batalević, šokiran viješću o preranoj smrti saborca, kaže da je Mahir, u 212. brigadi bio od osnivanja. Kada je trebalo život založiti za svoju domovinu, Mahir kao mladić, ni trenutka nije razmišljao.

U akciju pomoći za liječenje uklučili su se i bajkeri iz nekoliko općina, jer je Osmić bio njihov član, imao je dva motocikla. U kafiću „Times Square 92“ vlasnika Edina Omerčića, Gračanlije koji je objekat ustupio bez naknade i uradio dosta posla, osim bajkera stigle su brojne Gračanlije, obična raja i u humanitarne kutije su dali svoju podršku za liječenje Osmića. Među njima je bio i bajker i prijatelj Ermin Alić. Te večeri sakupljeno je više od 13.000 maraka za Mahirovo liječenje.

I ona stiže tužna vijest, Mahir odlazi na drugi, bolji, pravedniji svijet. Dženeza će se klanjati ispred Šarene džamije sutra (ndjelja, 21.januara u 14,30), a ukop će se obaviti na mezarju Šabuša. Za Mahirom tuguju: otac Osman, majka Behija, sestra Melisa, sin Emir, supruga Mirsada, tetka Bahrija, komšije, prijatelji, Gračanlije, prenosi portal Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.