29.1.2024. 12:12
0
Bećirović prisustvovao obilježavanju godišnjice smrti dr. Nijaza Durakovića
Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović položio je cvijeće na mezar prof. dr. Nijaza Durakovića u haremu Alipašine džamije u Sarajevu i odao mu počast.

Na današnji dan, prije dvanaest godina, preminuo je prof. dr. Nijaz Duraković.

Profesor Duraković je bio član ratnog Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, i u tom kontekstu član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović je istakao nemjerljive zasluge dr. Durakovića za odbranu Bosne i Hercegovine u najtežem ratnom periodu kada se branila država.

Ovom prilikom, član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović se prisjetio dr. Durakovića kao poštenog čovjeka s integritetom i dostojanstvom, te kao istaknutog državnika koji se beskompromisno borio za nezavisnu, suverenu i nedjeljivu multietničku državu Bosnu i Hercegovinu.

Profesor Duraković bio je i prvi predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.

Također, prof. dr. Nijaz Duraković je bio redovni profesor na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, te ugledni bosanskohercegovački pisac, politolog i sociolog. U respektabilnoj akademskoj karijeri objavio je 16 knjiga, a dobitnik je brojnih međunarodnih priznanja i odlikovanja.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.