1.2.2024. 9:43
0
Direktor JKP Skenderija Damir Petrinić podnio neopozivu ostavku
Direktor JKP Skenderija Damir Petrinić je podnio neopozivu ostavku na mjesto generalnog direktora.

Tu informaciju je podijelio premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk, koji je, kako kaže, sa žaljenjem primio informaciju Nadzornog odbora JKP Skenderija o ostavci Petrinića.

JKP Skenderiju je Uk ocijenio veoma važnom firmom za KS.

- Gospodin Petrinić je za vrijeme svog dvogodišnjeg mandata pokrenuo niz procesa rješavanja dugogodišnjih nagomilanih problema među kojima su i imovinsko-pravni odnosi koji su bili kočnica za obnovu ledene dvorane te uređenje projektne dokumentacije za obnovu Doma mladih, tvrdi Uk.

Dodao je i to da je u periodu Petrinićevog mandata Skenderija postala centar novih aktivnosti poput Ex-Yu Rock Centra i Alternativnog centra Amfiteatra doma mladih, na šta su u Vladi KS posebno ponosni.

- Raduje me što u pismu ostavke navodi kako idalje ostaje posvećen zajedničkom ciju i misiji da Skenderija postane centar sporta i kulture u Kantonu. Kao premijer, zahvaljujem mu se na predanom radu i želim uspjeh u svim novim životnim i poslovnim izazovima, zaključio je premijer KS Nihad Uk.



(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.