6.2.2024. 16:50
0
Udruženja žrtava: Svako ko podržava načelnika Srebrenice, nije dobro došao
FOTO: n1
Novoimenovanoj ambasadorici Kraljevine Švedske u BiH Heleni Lagerlof danas je uskraćena dobrodošlica u Memorijalnom centru Srebrenica.

Ambasadorici je dobrodošlica uskraćena zbog odluke da se u istom danu, kada je trebala odati počasta žrtvama genocida, sretne i sa načelnikom općine Srebrenica Mladenom Grujičićem, jednim od najvećih negatora genocida u Srebrenici.

Tom prilikom su se zajedničkim saopćenjem oglasili iz Udruženja Majke enklave Srebrenica i Žepa, Udruženja Žrtava i svjedoka genocida, Udruženja Žene Podrinja, Udruženja Majke Srebrenice i Udruženja Žene Srebrenice

- Svako ko na bilo koji način podržava načelnika Srebrenice, koji negira genocid počinjen nad bošnjačkim narodom u Srebrenici, vrijeđa i optužuje majke Srebrenice, nije dobro došao ni u MC, niti bilo gdje na obilježavanje genocida. Granica pristojnosti i odgovornosti prema žrtvama genocida mora biti poznata, naveli su iz Udruženja.

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.