8.2.2024. 13:14
1
Dodik odgovorio Bećiroviću: "U BiH nikada neće zavladati unitarna BiH i šerijatski zakoni"
FOTO: Twitter
Uslijedio je odgovor Milorada Dodika, lidera SNSD-a i predsjednika Republike Srpske na poruku koju mu je danas poslao Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka.

Naime, Bećirović je poručio Dodiku da „destruiranje Ustavnog suda BiH ne smije biti ni tema za razgovor“.

Dodik je uzvratio u svom stilu proglašavajući Bećirovića islamskim radikalistom koji zagovara šerijatsku BiH. Loše ga je savjetovao reis, tvrdi Dodik.

Izjavio je da ovdje nikada neće zavladati unitarna BiH i šerijatski zakoni. Može da se sastaje s kim hoće, kao i Konaković, ali sistem donošenja odluka se neće nikada promijeniti.

Za cijelu BiH bi bilo dobro da Bošnjaci konačno počnu poštovati zakon, ustav i zemlju u kojoj žive.

Zanimljivo je da se Dodik poziva na poštivanje ustava i zakona zemlje, a svim silama nastoji da taj isti ustav izmijeni jednostrano, pod ucjenama i blokadama.

(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.