16.2.2024. 20:26
0
Nermin Ogrešević politička CD ličnost za 2023. godinu: Hvala građanima BiH
Politička CD ličnost godine Face TV je Nermin Ogrešević, predsjednik Narodnog evropskog saveza i gradonačelnik Cazina. On je osvojio 9.558 glasova.

Kriteriji kojima su se s Face-a vodili prilikom biranja kandidata su gledanost na YouTubeu, broj komentara, broj prenesenih izjava gostiju u drugim medijima, društveni aspekt, odnosno društveni značaj od njegovog intervjua.

Biografija Nermina Ogreševića

Nermin Ogrešević rođen je 19. decembra 1972. godine u Cazinu. Osnovno i srednje obrazovanje završio je u rodnom gradu. Zvanje diplomiranog ekonomiste stekao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli 1999. godine. Magistrirao je ekonomske nauke 2011. godine.

Do 2007. godine bio je član Stranke demokratske akcije (SDA), nakon čega je učestvovao u osnivanju Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA). Od 2014. godine bio je predsjednik ove stranke do februara 2021. godine kada postaje predsjednik Narodnog evropskog saveza (NES), nastalog spajanjem stranaka A-SDA i Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL).

Nakon što je diplomirao, Ogrešević je počeo raditi u Privrednoj banci u Bihaću, a zatim u Društvu za upravljanje fondovima „Kapital Invest“ d. d. Bihać. Karijeru je nastavio u Javnom preduzeću “Komunalije”, a 2003. godine postaje zastupnik u Skupštini Unsko-sanskog kantona.

Za načelnika Općine Cazin prvi put je izabran 2004. godine, kada je postao jedan od najmlađih načelnika u Bosni i Hercegovini. Na istu poziciju se kandidovao i na lokalnim izborima 2008., 2012., 2016. i 2020. godine, kada je ponovo osvojio gradonačelnički mandat.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.