21.2.2024. 13:28
0
Elvir Sejfić dobio godinu i 10 mjeseci zatvora: Suljo Planja i Mirza Podbičanin mu prijetili da će mu silovati kćerku i zapaliti kuću, pa jednog ubio a drugog ranio
Elviru Sejfiću danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu izrečena presuda kojom je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od godinu i deset mjeseci zatvora, potvrdio je za portal "Avaza" njegov branilac sarajevski advokat Muhidin Kapo.

On je pojasnio da je Vijeće kojim je predjedavao sudija Jasenko Ružić prihvatilo stav odbrane da se u radnjama optuženog ne stiču elementi ubistva i pokušaja ubistva, već ubistva i pokušaja ubistva počinjenog na mah. Zbog toga je Sejfiću izrečena jedinstvena kazna od godinu i deset mjeseci zatvora.

- Vijeće je utvrdilo da je Sejfić ne svojom, već krivicom oštećenih, doveden u stanje teške razdraženosti odnosno bitno smanjene uračunjivosti, bio je napadnut i slomljena mu je vilica - pojasnio je advokat Kapo.

On je za "Avaz" potvrdio da je Sejfić nakon presude pušten na slobodu.

Elvira Sejfića, inače dobitnika najvećeg ratnog priznanja "Zlatni ljiljan" ubijeni Mirza Podbičanin i oštećeni Suljo Planja poznatiji kao Suljo Domac su 10. oktobra 2022. godine, brutalno napali ispred trgovine u Sarajevu, te mu prijetili da će mu silovati kćerku i zapaliti kuću.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.