22.2.2024. 10:56
4
Za Sarajlije Elvisa i Esada koji su osuđeni za razbijanje ploče na Vracama posvećene Ratku Mladiću za samo jedan dan skupljen novac za novčanu kaznu
Osnovni sud na Sokocu proglasio je krivim Sarajlije Esada Jašarevića i Elvisa Gurdu za oštećenje ploče na Vracama koja je posvećena ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Jašarević i Gurda presudom moraju 6.000 KM, od čega čak 5.000 KM moraju platiti Boračkoj organizaciji Istočno Novo Sarajevo.

Njih dvojica na ovu presudu nemaju pravo žalbe.

Odmah nakon presude, Nihad Aličković iz AntiDayton pokreta pozvao je sve koje su u mogućnosti da uplate novac kako bi Jašarević i Gurda platili kaznu.

Novac je skupljen za samo jedan dan.

“KRATKA PORUKA I ZAUSTAVLJANJE AKCIJE PRIKUPLJANJA DONACIJA ZA KAZNU ZBOG RAZBIJANJA NELEGALNE PLOČE RATKU MLADIĆU NA VRACAMA

Ovim putem želim da vam saopštim da se završava akcija i da vam se zahvalimo i na ovakav način za vaše učešće. Sav prikupljeni novac se nalazi na žiro računima Esada i Elvisa i na njihovom PayPall računu.

Hvala vam još jednom što smo pokazali jedinstvo onda kada to najviše treba a mi se moramo pozabaviti pritiskom prema Visokom predstavniku Schmidtu da se nelegalna spomen ploča ekspresno skloni", izjavio je Nihad Aličković

 
4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.