23.2.2024. 20:31
0
Bakir Izetbegović: Traju pokušaji da se ratni ciljevi postignu političkim sredstvima
Danas je održana sjednica Glavnog odbora SDA.

Oglasio se, nakon sjednice, i predsjednik ove stranke, Bakir Izetbegović:

"Bošnjacima je ukinuto nacionalno ime, ime jezika, oduzeto više od milion duluma zemlje, oduzeta je imovina Islamske zajednice, intelektualci i ulema su za verbalni delikt osuđivani na višegodisnje robije i tako dalje. Tranzicijsko vrijeme u BiH još uvijek traje. Traju i pokušaji da se ratni ciljevi postignu političkim sredstvima. Mnogo je još posla pred nama. Ali je opći trend i perspektiva ipak sasvim jasna. Uz sve zastoje i krize, BiH se stabilizuje i napreduje na svom euroatlantskom putu. Reforme koje smo napravili, i koje moramo napraviti u pregovaračkom procesu sa EU-om, vodit će uklanjanju nacionalističkih relikata preostalih iz vremena rata", rekao je danas Izetbegović.

"Ne možemo zatvarati oči pred činjenicom da je mnogo njih prije 30 godina bilo okrenuto protiv države BiH i protiv dojučerašnjih komšija. Mnogo je nepovjerenja i straha još uvijek prisutno. Ta generacija je na zalasku, ali je nešto od svojih emocija, gledanja i ambicija prenijela na generaciju koja dolazi. Ipak, ogromna većina Bosanaca i Hercegovaca želi mir i normalan život. I želi dobro svojim komšijama. To je tiha većina koja ne pravi incidente, pa se i ne primjećuje. Trebamo tražiti dobre ljude diljem Bosne i Hercegovine i tragati za dobrom u svakom čovjeku. Vjerujem da dobra u Bosni i u bosanskom čovjeku itekako ima, i da ćemo ga svakim danom sve lakše pronalaziti", poručio je Izetbegović.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.