26.2.2024. 17:19
4
Upalio sva četiri žmigavca i tipka na mobitelu: Ministar Isak blokirao saobraćaj na tramvajskim šinama u centru Sarajeva. Kaže kako je zaustavljanje trajalo manje od minute
FOTO: Bosnainfo
Bilo kakvo zaustavljanje ili parkiranje vozila na tramvajskim šinama nije dozvoljeno. Osim ako nije u pitanju ljudski život.

Ove odredbe Zakona o osnovama bezbjednosti saobraća BiH trebao bi da zna svaki vozač. Svakako se to očekuje od jednog ministra. Međutim, ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak kao da ne mari mnogo za ove odredbe Zakona.

image

Naime, u centru Sarajeva je viđen Isak kako stoji na trotoaru, zaokupljen svojim mobitelom, dok je pored njega parkiran njegov službeni automobil, na kojem su upaljena sva četiri žmigavca. Na fotografiji se vidi i kako ostala vozila zaobilaze zaustavljeni automobil ministra Isaka.

Nažalost, ovakve scene nisu rijetkost u centru grada. Uglavnom se radi o zaustavljanju ili izlasku iz taxi vozila (koji ipak spada u javni gradski prevoz), izlaska u stilu "samo da nešto kratko obavim", pa čak i istovaranju povrća iz prtljažnika automobila, što se često može vidjeti ujutro kod pijace Markale, kada korisnici tezgi dolaze na posao.

Međutim, od jednog ministra se očekuje da se uvijek ponaša u skladu sa zakonima, te da na ličnom primjeru pokazuje kako se trebaju poštovati zakoni.

Ministar Isak nije želio komentarisati zbog čega se zaustavio u centru Sarajeva, dodavši samo kako poznaje zakone u BiH. Napomenuo je kako, prema zakonu, službena vozila MUP-a imaju pravo da se zaustavljaju na tramvajskim šinama, a u ovom slučaju se radilo o službenom vozilu. Zaustavljanje je trajalo manje od 60 sekundi, dok njegov šef kabineta nije obavio službeni razgovor i prenio mu poruku, nakon čega je odmah ušao u vozilo i otišao..

(Ajdin B.)

Ramo Isak
4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.