6.3.2024. 13:20
0
Čeka se odluka: Sud BiH zaprimio žalbe advokata Hodžića i Solaka
FOTO: ARHIV
Sud Bosne i Hercegovine je zaprimio žalbe odbrana Fikreta Hodžića i Fahrudina Solaka izjavljene na odluke Suda kojim se odbijaju molbe za odgađanje izvršenja kazne zatvora, navodi Avaz.

- Sud će odluke donijeti u zakonskom roku -  rečeno je iz ove pravosudne institucije.

Sud BiH odbio je, podsjećamo, prošle sedmice molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji su osuđeni u aferi "Respiratori", na šest, odnosno pet godina zatvora.

Njihovi advokati tražili su u molbi odgodu izvršenja kazne zatvora u KPZ u Vojkovićima, ali Sud nije prihvatio njihovo obrazloženje.

Prema uputnom aktu Suda, dvojac se morao na izdržavanje kazne javiti 29. februara, a s obzirom na žalbu, odgađa se izvršenje kazne.

Presudom Suda BiH u predmetu “Respiratori” Fadil Novalić je osuđen na četiri godine zatvora, Fahrudin Solak na šest godina i direktor “Srebrne maline” Fikret Hodžić na pet godina.

Sud je odbio jučer i molbu Novalića, ali će biti također upućena žalba. Novalić se trebao javiti u Vojkoviće danas. On je zatražio da ga pomiluje Predsjedništvo BiH, piše Avaz. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.