12.3.2024. 11:15
1
Dodik pozdravio najavu Ursule von der Leyen pa poručio: Pregovori bez datuma ne znače puno
Predsjednik manjeg bh. entiteta RS Milorad Dodik pozdravio je najavu predsjednice Evropske komisije Ursule von der Leyen da postoji sva mogućnost da početak pregovora EU-BiH bude odobren, ali, dodaje, bez datuma to ne znači mnogo.

"Treba reći da je otvaranje pregovora rezultat ogromnog i ključnog doprinosa Republike Srpske u tom procesu. Za nas je evropski put važan jer predstavlja ispunjenje velikog nacionalnog cilja - života Srba u ekonomskom i političkom prostoru bez granica", napisao je Dodik na X-u.

Posebno se zahvalio partnerima iz Mađarske, Srbije, Slovačke, Austrije, Hrvatske i Slovenije, kao sagovornicima koji u potpunosti razumiju činjenicu da je BiH, kako dodaje, "mala EU".

"Da može funkcionirati i krenuti naprijed samo kada nije isključen interes, već uključen u jednačinu. Tada imamo pozitivan rezultat. Svako uplitanje stranaca u domaće tokove nije zbir naših razlika u pozitivnim procesima, već jednačina koja nas udaljava od zajedničkog cilja, a to je članstvo u EU", zaključio je Dodik.


(Ajdin B.)

 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.