25.3.2024. 17:41
0
Skandalozno: Vlada Kantona 10 proglasila neradne dane na osnovu zakona tzv. Herceg-Bosne
FOTO: vijesti.ba
U Kantonu 10 i dalje su na snazi zakoni koji iz presuđene paradržavne tvorevine tzv. Hrvatske Republike Herceg-Bosne.

Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne zaštite i izbjeglica Kantona 10 objavilo je kako su 29. mart (Veliki petak) i 1. april (Uskrs) neradni dani. Na navedene dane poslodavci, ustanove, tijela uprave kao i druge pravne osobe ne rade, pišu Vijesti.ba

Kako je navedeno, ova odluka je donesena pozivajući se na Zakon o praznicima i neradnim danima "HR HB" («Narodni list HR HB, broj 45/95).

Kanton 10 nalazi se u Bosni i Hercegovini, u entitetu Federacija Bosne i Hercegovine gdje važe zakoni i Ustav FBiH.

Ipak tzv. Hercegbosanska županija (Kanton 10) već godinama radi po zakonima paradržave čiji su čelnici osuđeni pred Međunarodnim tribunalom u Hagu na 111 godina zatvora i kojima je utvrđeno da su provodili Udruženj zločinački poduhvata na području upravo tzv. Herceg-Bosne, a čiji je krajnji cilj bilo etničko čišćenje Bošnjaka i etnički čista htvatska država u granicama zamišljene Banovine.

Kanton 10
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.