28.3.2024. 17:51
0
Vlada FBiH: Privremeni UO KCUS-a je napravio proceduralnu grešku, rok za ispravku 48 sati
FOTO: n1
Vlada Federacije BiH danas je razmatrala informaciju o aktu koji je Federalno ministarstvo zdravstva dostavilo Privremenom Upravnom odboru Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), a vezano za davanje saglasnosti na Odluku ovog UO o imenovanju generalnog direktora KCUS-a, saopćeno je danas nakon sjednice.

“Vlada Federacije BiH nakon razmatranja informacije o aktu koji je Federalno ministarstvo zdravstva dostavilo Privremenom Upravnom odboru KCUS-a po Zahtjevu ovog upravnog odbora upućenog prema Vladi Federacije BiH, a vezano za davanje saglasnosti na Odluku Privremenog Upravnog odbora KCUS-a o imenovanju generalnog direktora ovog kliničkog centra, zaključkom konstatuje da je Privremeni Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu napravio proceduralnu grešku, te je umjesto traženja prethodne saglasnosti zatražio naknadnu saglasnost”, navode dalje u saopćenju.

Također, Vlada ovim zaključkom vraća Molbu za saglasnost na Odluku Privremenog Upravnog odbora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, ovom upravnom odboru da je ispravi, te ponovi Molbu za prethodnu saglasnost u roku od 48 sati, o čemu će se Vlada FBiH – Federalno ministarstvo zdravstva očitovati.

Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja.

KCUS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.