2.4.2024. 16:30
0
Ministarstvo odbrane Crne Gore demantiralo Heleza: Nije predviđena zajednička obuka upravljanja bespilotnim letjelicama
FOTO: face tv
Izjavu ministra odbrane Bosne i Hercegovine Zukana Heleza koju je dao u emisiji ''Face to Face'' novinara i urednika Senada Hadžifejzovića 29. marta ove godine demantiralo je Ministarstvo odbrane Crne Gore.

Helez je tada kazao da će se "dronovi koji se upravo proizvode u fabrikama u BiH ispitivati na poligonu u Crnoj Gore i da u Crnoj Gori postoji poligon za to".

- Obavještavamo javnost da Planom bilateralne saradnje u oblasti odbrane između Crne Gore i Bosne i Hercegovine za 2024. , koji je u fazi finalnog usaglašavanja, nije predviđena ni jedna vrsta zajedničke obuke upravljanja bespilotnim letjelicama na teritoriji Crne Gore.

Svi oblici saradnje ministarstava odbrane dvije zemlje, kao što su opremanja, pripreme i realizacije bilateralnih sastanaka i drugih aktivnosti iz domena odbrane i upotrebe oružanih snaga između država, dogovaraju se i usklađuju kroz planove bilateralne saradnje - saopćeno je iz Ministarstva odbrane Crne Gore. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.