4.4.2024. 10:25
0
Kako je Bosanac izigrao sistem u Švicarskoj: Priznao da je ugovorio fiktivni brak za 20.000 franaka...
Državljanin Bosne i Hercegovine, kojeg su švicarski mediji predstavili kao Ivana, uspio da je dobije sudsku bitku za ostanak u Švicarskoj, a sve zbog greške policije kantona Argau.

On je svojevremeno priveden i policiji je priznao da je ugovorio fiktivni brak za 20.000 franaka. Međutim, s obzirom da je policija napravila određene greške tokom istrage, Ivan ostaje u Švicarskoj do daljnjeg, a njegov slučaj će preuzeti viša sudska instanca.

Kako prenose švicarski mediji, riječ je o slučaju koji je razotkrio šemu fiktivnih brakova kojima se imigranti služe kako bi legalizovali svoj boravak u ovoj zemlji.

Zanimljivo, Ivan je još u oktobru prošle godine priznao da mu je obećano 20.000 franaka kako bi sklopio brak iz interesa. On je to i učinio, ali je bračna zajednica doživjela krah.

- Dogovor je bio da da odemo u BiH, gdje smo sklopili brak. To sam i učinio i sutradan se vratio u Švicarsku, rekao je on.

On dodaje da mu je za taj brak obećano 20.000 franaka, od čega je dobio polovinu novca. Na pitanje istražnog sudije kako je došlo do kraha bračne zajednice, svjedok je kratko odgovorio:

- Nije potrajalo jer sam ubrzo uhapšen, rekao je on iskreno.

Sada će ovaj slučaj preuzeti viša sudska instanca, a datum novog suđenja nije određen, prenose Nezavisne.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.