6.4.2024. 11:17
0
Karić čestitala Dan Grada Sarajeva: Danas slavimo naše Sarajevo!
Gradonačelnica glavnog grada Bosne i Hercegovine Benjamina Karić čestitala je svim sugrađanima Dan Grada Sarajeva.

"Danas slavimo naše Sarajevo! Danas slavimo život, slobodarski duh, mir i našu raznolikost. Dragi moji sugrađani, moje voljene Sarajke i Sarajlije, sretan 6. april, Dan grada Sarajeva. Vaša Benjamina", poručila je Karić.

Na taj dan 1941. Sarajevo je prvi put bombardovano od strane Wermachta, na isti dan 1945. su ga jugoslovenske partizanske jedinice oslobodile od fašističkog okupatora, a 6. aprila 1992. započela je opsada grada od strane bivše Jugoslovenske narodne armije, Vojske RS-a i srpskih paravojnih formacija, koja je trajala 44 mjeseca

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.