8.4.2024. 8:20
5
Kapidžić nakon Konakovićevog poziva: "Samozvani lider Bošnjaka u pokušaju spreman je za vlast da uradi sve"
Ministar vanjskih poslova BiH i predsjednik “Naroda i pravde” Elmedin Konaković pozvao je političke predstavnike Bošnjaka regiona na radni ručak i sastanak. Tema sastanka će biti “Položaj i status Bošnjaka u Regiji”.Nakon što je SDA odbila Konakovićev poziv, oglasio se i Faruk Kapidžić, predsjednik Kantonalnog odbora (KO) SDA i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo.

Kapidžić kaže da je Konaković “spreman za vlast da uradi sve, kao što je spreman da uradi sve da ostane na vlasti”.

Kapidžić je mišljenja i da je Konaković samoprozvani lider Bošnjaka.

Njegov post prenosimo u cjelosti.

“Spreman je.

Kaže samozvani lider Bošnjaka u pokušaju. Spreman je na sve i dodaje:

“Spreman sam na tom sastanku sjesti na kraj stola, stati na začelje kolone, a isto sam tako spreman da se na tom skupu prvi obraća i u pročelju stola sjedi predsjednik SDA BiH, stranke koja ima najveći broj glasova od svih stranaka u regionu. Spreman sam unijeti stolice onima koji će na njih sjesti, al’ takav sastanak se napokon mora desiti. Bošnjaci regiona su politički narod, ogromnog potencijala. Vrijeme je da se taj potencijal usmjeri i artikuliše, a saradnja medju nama značajno unaprijedi. Zbog našeg naroda, zbog naše djece, naše bolne historije i naše svijetle budućnosti.”

Da spreman je…

Spreman je da nevinog premijera otjera u zatvor. Spreman je i da nesreću sa smrtnim ishodom jedne porodice iskoristi i stavi u službu osvajanja vlasti. Spreman je da stranom suspenzijom demokratije, ustava i mimo volje jednog cijelog naroda dođe na vlast i da u toj vlasti predstavlja i zastupa interese tog istog naroda koji ga ne želi. Spreman je da oduzima legalne diplome i da brani nelegalne i kupljene, počev od svoje. Spreman je za vlast da uradi sve kao što je spreman da uradi sve da ostane na vlasti.

Da spreman je sada kada je došao do zida, spreman da potura stolice zajedničke odgovornosti svima onima koji pristanu na to. Da sa poturenih stolica prihvate zajedničku odgovornost za rezultate jednog ludila ambiciozno bolesnog, a nesposobnog i neobrazovanog nekada kadrovskog promašaja SDA, a sada kadrovskog punog pogotka NiP-a.

Da spreman je sada da nosi stolice odgovornosti svakome samo da sačuva fotelju vlasti sebi.

Da spreman je na sve osim da ide sa vlasti. Jer u slučaju ovog nesretnog manipulatora narodnih masa put iz vlasti nije samo put u opoziciju.

Put iz vlasti za njega je put u zatvor…

Zatvor u koji je htio da gura sve koji su mu stajali u bjesomučnom pohodu na tron, bez obzira jesu li krivi ili ne.

Da spreman je na sve osim da se suoči sa istinom i pogleda sebe i svoj politički put u ogledalu stvarnosti”, napisao je Kapidžić.

(Erna H.) 

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.