15.4.2024. 15:07
7
Dodiku "skočio pritisak" zbog obilježavanja Dana Armije RBiH: "Ne možemo živjeti s njima, to je nemoguće. Učinili su sve da sruše svaku mogućnost za dogovor"
Povodom dana Armije RBiH oglasio se i predsjednik RS Milorad Dodik koji je iznio najbrutalnije laži i izmišljotine.

On je nazvao Armiju RBiH 'zločinačkom organizacijom'.

"Činjenica da postoje oni koji obilježavaju tako nešto govori zašto je BiH nemoguća. Bošnjački zlatni ljiljan javio se prvi da govori o unitarnoj BiH za koju su se borili i da poziva na neki oprez, ali jasno je i da muslimani žele da ožive tu vrstu priče koja ruši Dejtonski sporazum i samo postojanje BiH dovodi u pitanje", naveo je Dodik.

On je rekao da je 'BiH najveća laž i prevara koju su stranci osmislili da nas vječno zarobe u uslovima u kojima je nemoguće funkcionisati'.

"BiH je osuđena na raspad i samo njeno postojanje destabilizuje region, jer u uslovima u kojima jedna strana - bošnjačka, stalno pokušava da prevari Srbe i Hrvate je nemoguće opstati.

Bošnjaci su prihvatili da posredstvom stranaca promijene politički sistem u BiH i nametnu rješenja, jer očekuju da će tako u nekom dužem roku obezbijediti potpunu dominaciju i poništiti prava i Srba i Hrvata koja su zagarantovana Dejtonom", rekao je Dodik očito idalje isfrustran odluka OHR-a.

Onda je ponovo pokazao da ne zna razlikovati zastave pa je bivšu zastavu BiH, koju je priznao UN, nazvao ratnom.

"U Federaciji svaki dan neko maše ratnim zastavama, a ljudi koji su imali značajnu ulogu u Armiji RBiH i čije je učešće u ratu trebalo da bude predmet istražnih radnji, sjede u najvažnijim institucijama. Zločini koji su počinjeni prema srpskom narodu su bez sudskog epiloga i to nije ni čudo kada znamo da isti oni koji su bili dio te zločinačke organizacije danas presuđuju samo Srbima.

To je realnost koju živimo u BiH, koju nam destruktivni dio Zapada nameće i koju ne prihvatamo", kaže Dodik.

Dodao je i da poziv da život zajedno ustvari usmjeren protiv RS i Srba.

"I onda kažu da treba da živimo zajedno, dok oni svjesno, javno, ali i tajno, rade sve protiv RS. Ne možemo živjeti s njima jer je to nemoguće. Učinili su sve da sruše svaku mogućnost za dogovor i za to su dobili podršku stranaca.

Svako malo američki ambasador iskače i prijeti. Ohrabruju Bošnjake da se povlače iz dogovora i rješenja koja su zasnovana na Ustavu i Dejtonskom sporazumu.

Zahvaljujući Amerikancima, Bošnjaci su u potpunosti privatizovali sve institucije, obesmislili zakone i sahranili i pravo i pravdu.

U neustavnom sudu sjede američki poslušnici koji su bili pripadnici Armije i to dovoljno govori o kakvim institucijama je riječ i s kojim ciljem su osnovane. Neko treba da drži predavanje Srbima, dok takva lica bez ikakvog kredibiliteta treba da donose kvazipravne odluke", napisao je Dodik u svom nebuloznom traktatu koji nema uporište u realnosti.

(Ajdin B.)

7
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.