15.4.2024. 15:34
0
Oprez: Zmija snimljena u sarajevskom naselju, stanari se žale na sve veći broj
Stanari sarajevskog naselja Alipašino Polje požalili su se na sve veći broj zmija koje svakodnevno zatiču.

Naime, posljednji slučaj je zabilježen u B fazi Alipašinog Polja i zabrinuo je građane. Stanari pozivaju sve nadležne, uključujući Vladu Kantona Sarajevo, Općinu Novi Grad, KJKP Rad Sarajevo, ali i Veterinarski fakultet, da reaguju u skladu sa svojim nadležnostima.

U Bosni i Hercegovini postoji 14 vrsta zmija, od kojih su tri otrovne vrste, i to poskok, šarka i rijetki balkanski šargan.

- Naselje B faza - već par dana građani primjećuju gmizavce - zmije. Molimo Vladu Kantona Sarajevo, KJKP RAD Sarajevo, Općina Novi Grad Sarajevo , Univerzitet u Sarajevu - Veterinarski fakultet, da reaguju iz svoje nadležnosti. Stručne osobe ako mogu da nam pojasne o kojoj vrsti zmija se radi, stoji u jednoj od objava na Facebooku.



Građani se pozivaju na oprez, te da se ne približavaju zmiji.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.