18.4.2024. 19:29
0
Stevandić poručio na Trgu Krajine: U srcu srpskog naroda nema straha, ničega i nikoga se ne bojimo
Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i lider Ujedinjene Srpske, poručio je na SNSD-ovom mitingu u Banjaluci da u "srcu srpskog naroda nema straha, te da se ničega i nikoga ne bojimo".

On je na skupu "Srpska te zove" rekao da se "prije 34 godine ovdje okupio otprilike isti broj ljudi koji su odlučili da ne prođemo kao 1941. godine, da nam se ne ponovi Jasenovac, Jadovno, Stara Gradiška, Prebilovci, da nam se ne ponovi da nam episkopa zakolju nacisti i bace u Vrbanju isti oni koji danas žele da kažu da smo mi genocidni".

"Sve to ogorčenje i bol koji su nam nanijeli nije od nas napravilo neljude. Niste sa ovog mjesta čuli nijednu ružnu riječ za bilo koji narod koji živi s nama ili pored nas. U tome je veličina našeg naroda, mi znamo da cijenimo tuđe suze i znamo koliko je velika odgovornost na nama i ona koju nam vi svojom podrškom dajete ali i ona pred budućnosti da naša djeca ne idu u ratove i da sačuvano Republiku Srpsku kao državu mira", rekao je Stevandić.

Svi koji su za mir i koji vole svoje i tuđu djecu i oni koji žele da žive u miru su dobrodošli, poručio je Stevandić, rekavši da im je Republika Srpska vrata otvorila.

„Ali, treba da znate, ako ste dobrodošli što se tiče mira niste dobrodošli ako želite da Republiku Srpsku nazovete genocidnom i ako želite da nas ukidate a naciste nagradite. Treba da znate, isto što smo vam rekli kada smo Republiku Srpsku stvarali, u našem srcu nema mržnje, mi nikoga ne osvajamo i nikome ne prijetimo, ali u našem srcu nema ni straha, ničega se i nikoga, braće i sestro, ne bojimo. Ne očekujemo milost, niti pravdu koju ne možemo samo da stvaramo i sačuvamo. Naš narod je svoju pravdu izvojevao i zaslužio svojom borbom, prolivenom krvlju i udaranjem temelja Republike Srpske kao najveće tvrđave našega naroda i najveće vlasništvo Srba u zadnjih 200 godina“, rekao je Stevandić.

(Ajdin B.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.