22.4.2024. 12:20
0
Predložena smjena Dajane Čolić: "Čisti se put imenovanju Marina Vukoje u Ustavni sud BiH"
FOTO: n1
Prije nego što je nastavljena 10. redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH pojavile su se informacije da je Komisija za izbor i imenovanje Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, na prijedlog Mladena Boškovića iz HDZ-a BiH, koji je ujedno predsjedavajući Komisije, predložila smjenu Dajane Čolić iz DF-a kao člana Komisije.

- Ona je bila jedini član Komisije koji je branio ustavnost i zakonitost rada federalnog Parlamenta, smijenjena je uz bespogovorno glasanje članova Komisije iz stranaka trojke. Umjesto Čolić, predložena je Elzina Pirić iz PDA koja u Parlamentu predstavlja jedino svoju stranku. Dakle, kreće se u operaciju čišćenje puta imenovanju Marina Vukoje u Ustavni sud BiH, naveo je na Facebook profilu poslanik DF-a Mahir Mešalić.



Inače, počela je 10. redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, koja je kako je poznato, prekinuta 4. marta prije nego što je i usvojen dnevni red. Na dnevnom redu je, između ostalog, Nacrtu Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojeg je predložila federalna Vlada. Njegovo usvajanje s posebnom pažnjom prate radnici zaposleni u sektoru trgovine, a prema ovom zakonskom rješenju nedjelja će biti neradna, a radnici neće raditi ni u dane praznika. Pred poslanicima će se naći i prijedlog Zakona o dopunama Zakona o radu, koji je na prijedlog Federalnog ministarstva rada i socijalne politike utvrdila Vlada FBiH i uputila u parlamentarnu proceduru na usvajanje po skraćenom postupku.

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.