22.4.2024. 18:13
0
U jeku policijske akcije: Sastanak Rame Isaka i Nermina Nikšića nakon današnjih privođenja
Sastanak federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka i premijera Federacije BiH Nermina Nikšića održan je u prostorijama Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, povodom današnjih dešavanja koji su i medijski propraćeni i u kojima je navedeno da je provedena "velika akcija pripadnika SIPA-e i da su izvršeni pretresi u kućama pojedinih uposlenika Federalne uprave policije".

"Sagovornici su naglasili da vjeruju u zakonit i ispravan rad svih institucija te da stavljaju na raspolaganje istražnim organima svu dokumentaciju, kao i sve što je potrebno, a što bi moglo doprinijeti rasvjetljavanju navedenih događaja", saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Također naglašavaju da će Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Federalna uprava policije nastaviti da u skladu sa svojim nadležnostima provode redovne aktivnosti bez obzira na navedene okolnosti.

Premijer Nikšić i ministar Isak nastavit će da prate rad istražnih organa bez namjere da utječu i ometaju tok istrage dajući punu podršku zakonitom radu nadležnih institucija, navodi se u saopćenju.

Kako su potvrdili iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u akciji Tužilaštva kodnog naziva 'Black Tie 2' danas su privedene 22 osobe. 

Do sada je poznato da su privedeni biznismen Gordan Memija i šef specijalne jedinice FUP-a Mustafa Selmanović, kao i više policijskih službenika zbog sumnje na organizovani kriminal.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.