25.4.2024. 10:57
0
Advokat direktora zeničke bolnice: "Edin Gačanin je rođak Tariku Zuloviću, dao mu je Sky telefon da se mogu čuti ako mu šta zatreba tokom pandemije"
Direktor zeničke bolnice Tarik Zulović jedan je od osumnjičenih u akciji "Crna kravata" koji je na jučerašnjem ročištu u Sudu BiH pušten da se brani sa slobode.

U obrazloženju zahtjeva za puštanje na slobodu njegov advokat Vlado Adamović rekao je kako je "Edin Gačanin, šef narkokartela Tito i Dino koji živi u Dubajiu, ustvari rođak Zulovića i da je normalno da su komunicirali".

Naveo je kako je Gačanin dao Sky telefon Zuloviću za vrijeme pandemije koronavirusa kako bi se mogao javiti ako mu nešto zatreba.

Također je naveo i da je Gačanin želio Zuloviću dati 20.000 KM pomoći, ali da je ovaj taj novac odbio.

- Nema dokaza da je uzimao novac, tužilac ne spominje da je Gačanin govorio da Zulović ima zlatne kćerke i da mu želi pomoći. Ako je taj kartel raspolagao sa dvije milijarde, on je htio sa 20.000 pomoći doktoru rođaku - rekao je Adamović, koji je ovaj slučaj uporedio sa anegdotom o braći, od kojih je jedan bio četnik a drugi partizan, aludirajući da se Zulovića ne može kažnjavati za nedjela njegovog rođaka.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.