25.4.2024. 16:08
1
Mioković: Taj zrak koji Dodik ne želi da diše s Bošnjacima nisu htjeli ni Karadžić ni Mladić, pa sad dišu neki zatvorski zrak
Reagirajući na seriju izjava predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji se posljednjih dana oglašava putem društvenih mreža o nizu tema uključujući glasanje o rezoluciji o Srebrenici, pitanju članstva Kosova u Vijeću Evrope, ali i saradnje s koalicionim partnerima na državnom nivou, predsjednik Komisije za sigurnost u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Dragan Mioković. Upozorio je kako bi bilo pogrešno potcijeniti Dodikove poteze, ali i da bi ovo mogao biti kraj njegove politike.

U jednoj od posljednjih izjava Dodik je kazao kako “ne želimo s Bošnjacima da dijelimo zrak, a kamoli druge vrijednosti”.

“Taj zrak koji Milorad Dodik neće da diše skupa sa Bošnjacima, taj zrak nisu htjeli da dišu ni Radovan Karadžić, recimo, ni Ratko Mladić. I oni sad dišu neki drugi zrak, samo ga dišu u nekom prostoru, recimo tri kvadrata zatvorske ćelije i disat će ga dok su živi”, kazao je Mioković, komentirajući Dodikove izjave, prenosi televizija N1.

Smatra kako Dodik “nema kud, nego naprijed”, te da bi ga bilo pogrešno potcijeniti.

“Taj čovjek je u ćošku, u uglu. Stara kineska poslovica kaže, ako hoćeš da vidiš kakav je tigar, nabij mačku u ćošak i kreni prema njoj i vidjet ćeš šta će da radi. On nema kud nego naprijed. I da završim s ovim, jedino što bi bilo pogrešno je potcijeniti šta je takav čovjek u stanju”, upozorio je.

Ipak, dodaje, to bi mogao biti i Dodikov “kraj”.

“On nema kud, kakvi će biti njegovi potezi, to ćemo vidjeti, ja to ne želim da prejudiciram, ali ono što sam potpuno siguran, Milorad Dodik i njegova politika, njegove prijetnje, ako krene, to je kraj prvo njegov, onda kraj tih politika”, zaključuje Mioković.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.