28.4.2024. 13:56
0
Dino Konaković: Mi ne možemo prosijati kroz rešeto samo da ostanu Srbi ili propadnu Srbi, a ostali da odu
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković oglasio se na društvenim mrežama.

U svojoj objavi se dotakao genocida u Srebrenici, te mnogih negatora, koji su se pojavili u posljednje vrijeme, a sve zbog Rezolucije o Genocidu koja će biti preporučena Generalnoj skupštini UN-a. 

- Znao je krvnik i zločinac Ratko Mladić šta radi političko i vojno rukovodstvo RS, pa ih je čak na to i upozorio. Na jednom od zasjedanja Skupštine srpskog naroda u Bosni i Hercegovini održanom u Banjoj Luci je rekao:

"Prema tome, mi ne možemo očistiti niti možemo imati rešeto da prosijemo samo da ostanu Srbi ili propadnu Srbi, a ostali da odu. Pa to je, to neće, ja ne znam kako će gospodin Krajišnik i gospodin Karadžić objasniti svijetu. To je, lјudi, genocid. Mi moramo da pozovemo svakog čoveka koji je čelom polјubio ove prostore i teritoriju države koju hoćemo da napravimo.

Znao je, upozorio i na kraju komandovao tom krvavom izvedbom - napisao je Konaković.

U nastavku je dodao da je Memorijalni centar Potočari objavio "Transkripte genocida" na svojoj web stranici.

- Ne postoje genocidni narodi nigdje na svijetu. Genocidan je samo onaj dio naroda koji slavi genocid, veliča počinioce i negira da se desio. Poznajem lično mnogo Srba u Srbiji i Bosni i Hercegovini koji prihvataju činjenice, žale za žrtvama, osuđjuju počinioce i nalogodavce. Nema generaliziranja - kazao je Konaković.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.