29.4.2024. 11:55
0
Radnici BHRT-a zahtijevaju konkretne korake: Redovna isplata plata i naknada
Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u zbog izuzetno teške situacije u kojoj se nalaze uposlenici, zahtjeva od menadžmenta i UO BHRT-a, koji zasjeda danas, konkretne poteze i korake u rješavanju problema redovne isplate plata i ostalih naknada.

"Zahtijevamo da rade svoj posao i ponovno podsjećamo da više od 60% uposlenika radi za osnovnu plaću ispod 800KM i za topli obrok od sedam KM", navode iz Sindikata.

Sindikat zahtjeva:
 
- Odgovornost Poslovodstva i UO BHRT-a za trenutno stanje u Javnom servisu BiH
- Revizija poslovanja unazad 10 godina.
- Povećanje plaće i toplog obroka i njihovo usklađivanje sa troškovima života
- Izmirivanje svih doprinosa koji nisu uplaćivani godinama.
- Poboljšanje uvjeta rada.
- Novu sistematizaciju radnih mjesta , realnu i optimalnu, sa tačnim opisom radnih zadataka i koeficijentom prema iskustvima javnih emitera u EU.
- Redovnu isplatu nakanada saradnicima.

(Erna H.) 

BHRT
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.