29.4.2024. 12:02
0
Klub Bošnjaka pokreće veto na Izborni zakon RS
FOTO: N1
Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske pokrenuće mehanizam zaštite vitalnog nacionalnog interesa zbog sadržaja Izbornog zakona Republike Srpske i Zakona o referendumu i građanskoj inicijativi. Ovo je za N1 potvrdio Alija Tabaković šef Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda.

Odluka je, kako je istakao, donesena na sjednici koja je održana elektronskim putem, a pet od osam članova podržalo je odluku.

Protiv su bili Srebrenka Golić, Aida Prešić i Igor Bošnjak.

Kako je istakao Tabaković sjednica Vijeća naroda na kojoj će biti odlučeno o zahtjevu Kluba Bošnjaka biće održana u narednih deset dana.

Podsjetimo, Izborni zakon Republike Srpske usvojen je na sjednici entitetskog parlamenta održanoj 19. aprila.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.