29.4.2024. 13:25
0
Varnice u MUP-u KS: Sindikat policije poručio ministru Katici da se ne miješa u operativni rad
Viktor Ćatić, predsjednik Sindikata policijskih službenika, državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo, izrazio je zabrinutost zbog navodnog miješanja ministra unutrašnjih poslova KS, Admira Katice, u operativni rad policije.

Ovo upozorenje dolazi u trenutku kada je ministar Katica najavio provjeru navoda o korištenju pauze od strane policijskih službenika, što je Ćatić ocijenio kao nepoštivanje autonomije policijskih snaga.

Ćatić tvrdi da ministar Katica nije adekvatno upućen u trenutne probleme unutar MUP-a KS, posebno ističući zaokupljenost ministra kupovinom helikoptera umjesto rješavanjem tekućih pitanja.

Dodatno, Sindikat je kritizirao ministra zbog nedostatka osoblja u Odjeljenju za administraciju Centar, gdje je broj registriranih vozila disproporcionalno visok u odnosu na broj dostupnih referenata.

U svom oštro formuliranom saopćenju, Ćatić je apelirao na ministra da se suzdrži od direktnog uplitanja u policijski rad i da se više posveti poboljšanju uvjeta rada i infrastrukture u MUP-u KS.

Sindikat policijskih službenika izražava spremnost da se založi za kvalitetnije radne uslove i zaštiti prava svojih članova, koji su pod velikim stresom i često se suočavaju s ozbiljnim zdravstvenim problemima.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.