7.5.2024. 13:12
0
Reis Kavazović: Svjedočimo potvrdi velike historijske istine prema kojoj će one ideje koje grade nadvladati one koje ruše
FOTO: Avaz
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović obratio se na otvaranju džamije Arnaudije, koja je obnovljena nakon 31 godinu.

- Božijom voljom i Njegovom podrškom danas svjedočimo velikom događaju, obnavljanju još jednog simbola naše vjere i postojanosti na ovim našim prostorima. Svjedočimo danas potvrdi velike historijske istine prema kojoj će one ideje koje grade nadvladati one koje ruše. Današnjim ponovnim otvaranjem ove građevine, koja je stoljecima bila utočište dobrih ljudi mi ispravljamo makar dio nepravde prema ovom gradu, njegovoj historiji i stanovnicima.

Danas su ovom prelijepom gradu naše BiH, svih 16 prijeratnih džamija ponovo blistaju sjajem i svjedoče o nama i našoj kulturi u kojoj je uvijek bilo mjesta za druge i drugačije.

Obradovani smo i ohrabreni što su s nama braća iz Turske, bez čije pomoći ovaj posao ne bi mogli završiti. S nama su ovdje državni ministar Republike Turske Mehmet Nuri Ersoj i predsjednik Dinajreta, moj brat, Ali Erbaš, direktor Direkcije vakufa Republike Turske Sinan Aksu i drugi prijatelji iz ove prijateljske zemlje. S ovog mjesta posebne pozdrave šaljemo našem bratu, uvažeznom predsjesniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu, neka ga Allah čuva. Ovo je naše zajedničko bosansko-osmansko naslijede, ali i naslijeđe čitave BiH, Evrope i svijeta nad kojim valja bdjeti, prenosi avaz.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.