9.5.2024. 21:30
0
Nikšić: "Nekadašnji gigant je lošim upravljanjem bio doveden pred gašenje. Za nas i ljude u Binasu to nije prihvatljiva opcija"
Namjenska industrija u Federaciji Bosne i Hercegovine je grana koja treba biti pokretač i motor razvoja, poručuje federalni premijer Nermin Nikšić.

"To je naše opredjeljenje i politika koju vodi naša Vlada, politika koja se bori za svakog radnika i svaku perspektivnu fabriku i to sam danas s ministrom Lakićem prenio i upravi Binasa.

Fabrika namjenske industrije Binas u Bugojnu je nekadašnji privredni gigant koji je lošim upravljanjem bio doveden pred gašenje.

Naravno da to za nas, ali ni za ljude u Binasu, nije bila prihvatljiva opcija. Danas smo čuli impresivne pomake te još značajnije planove za budućnost fabrike.

Binas, uz Ginex, Igman, BNT, Pretis, pa i Zrak koji, iako u stečaju, radi punim kapacitetom, pokazuju kakve rezultate možemo udruženi postići. Zajedničkim snagama nastavljamo graditi perspektivu namjenske industruje u Federaciji", ističe Nikšić.

Dodaje da će Binas u ovoj godini udvostručiti promet, sa 26 iz prošle na preko 50 miliona ove godine, jučer su potpisali novi ugovor za sljedeću godinu vrijedan 44 miliona.,

Investira se u nove mašine, otvaraju novi pogoni, a u narednih par mjeseci na trenutnih više od 400 radnika treba da se zaposli još njih 250...

"Binas je od gubitnika postao lider ekonomskog razvoja ovog kraja i primjer proizvodnog i razvojnog uspjeha.

Pomoć ovakvim kompanijama nije socijalna pomoć i uzaludno trošenje budžetskog novca. Naprotiv, napori ministra Lakića i Vlade koz investiranje i pomoć namjenskoj industriji su u stvari vid sigurnog ulaganje u budućnost.

Primjer namjenske industrije jeste garant razvoja i ekonomske stabilnosti naše države i najefikasniji način da svoje ljude zadržimo ovdje.

Zbog toga ćemo i dalje svim snagama pružati podršku menadžmentu i radnicima ove, ali i ostalih kompanija, kako bi mogli unaprijediti i pojačati proizvodnju i što bolje iskoristiti sve veću potražnju ovih proizvoda na tržištu.

Namjenska industrija je i ovime pokazala koliko je važna za našu državu i zbog toga će Vlada Federacije raditi sve na njenom daljnjem osnaživanju", naveo je Nikšić.

(Erna H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.