15.5.2024. 19:13
0
Vlada FBiH od 495 obećanja u potpunosti ispunila jedno
FOTO: FTV
Nakon prve godine mandata, Federalna vlada je od ukupno 495 obećanja u potpunosti ispunila jedno iz programa pet političkih stranaka koje su formirale vlast.

U progresu je ispunjavanje četiri obećanja, dok je započet rad na ispunjavanju 181 obećanja.

Jedino u potpunosti ispunjeno se odnosilo na usvajanje Strategije razvoja turizma u Federaciji za razdoblje 2022–2027. godina. S druge strane, iako je to najavljeno kao prioritetna aktivnost Vlade, nije došlo do povećanja minimalne plaće na 1.000 maraka niti je usvojen set fiskalnih zakona kojima bi bila smanjena stopa doprinosa za uposlene.

Također, nije došlo do napretka u usvajanju zakona o Južnoj interkonekciji. Nakon 15 mjeseci rada, u Federalnom parlamentu je usvojeno 25 prijedloga i nacrta zakona.

Među najznačajnijim usvojenim zakonima ističu se oni koji se odnose na oblasti ekonomije i socijalne politike, navodi Istinomjer. 

(Erna H.) 

VLADA FBIH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.