16.5.2024. 9:43
2
"Fadil Novalić je zatvorenik za primjer. Došao je tu da odsluži svoju kaznu, ne pravi nikakve probleme..."
FOTO: n1
Kako se ovih dana u javnom prostoru učestalo vode rasprave na koji način bivši premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić objavljuje postove na Facebooku, Sinišom Perkovićem, direktor KPZ-a Vojkovići je za Faktor govorio o ovoj temi.

Perković podsjeća kako su zatvorenicima omogućeni telefonski pozivi.

- Ne mogu cijeli dan razgovarati. Imaju 15 minuta dnevno sa određenim brojevima koji su im odobreni. On svaki dan ako hoće može da razgovara sa odobrenim brojevima – dodaje Perković.

Na pitanje koliko često se zatvorenici mogu sastajati sa porodicom i advokatima, odnosno koliko imaju odobrenih posjeta, Perković kaže:

- Sa advokatima se često može sastajati, maltene uvijek. Svi zatvorenici imaju određene posjete na osnovu njihovog ponašanja u zatvoru. Neko ima posjetu češće, neko rjeđe, neko može imati otvorenu, neko ne može, neko sa staklom, neko bez stakla... Tako da generalno ne postoji pravilo.

Međutim, što se tiče konkretno Fadila Novalića, on je, kao zatvorenik, za primjer. Došao je tu da odsluži svoju kaznu, ne pravi nikakve probleme. Ponaša se u skladu s kućnim redom. Nemam šta da kažem – pojašnjava direktor KPZ-a Vojkovići za Faktor.

Ističe kako Novalić, što se njega tiče, nije prekršio nikakva pravila.

- On ovdje ni u najluđim snovima ne može doći do interneta. Nema šansi nikakvih – kazao je Perković.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.